Георги Глушков си спомни за Атанас Голомеев: Той е от най-големите ни фигури в баскетбола


Георги Глушков си спомни за Атанас Голомеев: Той е от най-големите ни фигури в баскетбола
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1893 0

Президентът на българската федерация по баскетбол и първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА) в САЩ - Георги Глушков, излезе със съобщение, спомняйки си за великия Атанас Голомеев, който си отиде от нашия свят след тежко боледуване.

"Тежък удар за близките му и за всички нас, които обичат баскетбола. През всички тези години е бил близо до баскетбола, а за нашето поколение е бил фар и модел за подражание – както на игрището, така и извън него. Аз съм чувствал винаги подкрепа, въпреки трудностите", каза Глушков за уебсайта на БФБ.

"Когато е трябвало да бъде критичен, е бил такъв, с ясното съзнание, че обича баскетбола. Той е от най-големите ни фигури в него, признат е в Европа и след това е приет и в Залата на славата. Изказвам съболезнования на близките му", добави още президентът на БФБ.

Припомняме, че Атанас Голомеев е 10-кратен шампион на България по баскетбол. Той е и сред членовете на "Злата на славата" на Международната баскетболна асоциация, където бе приет през 2019 година. През далечната 1991-а пък е избран за един от 50-те най-велики баскетболисти на ФИБА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Глушков посочи Везенков като основната причина за интереса на младите към баскетбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички