Георги Глушков: Везенков е посланик, интересът към баскетбола е заради него


Георги Глушков: Везенков е посланик, интересът към баскетбола е заради него
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1667 0

Александър Везенков застана пред медиите и даде своя първи официален брифинг като баскетболист на Сакраменто Кингс. Заедно с него бе и президентът на българската баскетболна федерация - Георги Глушков, който похвали Саша за постигнатото.

Като първият български баскетболист, който е играл в НБА, Глушков бе попитан кое е по-трудно - да влезеш в асоциацията, или да се задържиш в нея.

"Ако трябва да бъда честен до края, ще ви кажа, че е по-трудно да отидеш, треньорът да те поиска истински - това е трудно, отколкото след като идеш да се представиш. Сакраменто се пребори с Олимпиакос. Показаха, че го искат истински. Трудно е от европейска позиция да те иска треньр. Сашо има мисия - не само да отиде и да се представи, а да направи неща, които да ни радват", заяви Глушков.

Президентът на българския баскетбол също така похвали Везенков и заяви, че интересът към баскетбола у нас е благодарение на неговите успехи.

"Интересът е спонтанен към баскетбола заради него. Още повече, че преди да замине направи едно видео, което още не е пуснато. Уникално видео, просто вълнуващо. От тази гледна точка той е посланик. От друга страна, ще спомена един факт. В София имаме две зали и двете са държавни - ползваме ги ние и ЦСКА, от наша страна ще направим всичко възможно. Младите трябва да следват неговия път, но това не зависи от нас, а от тези които искат да го постигат. Той спомена Барселона, той имаше мъки и се пребори с тях. Те трябва да се борят и да видят, че няма нищо дадено. Везенков е пример за това", добави още специалистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Александър Везенков разясни дали ще играе за националния отбор по баскетбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички