Барчовски разкри кои съперници не е искал и призна: За България няма лесен противник


Барчовски разкри кои съперници не е искал и призна: За България няма лесен противник
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1353 0

Селекционерът на националния отбор по баскетбол - Росен Барчовски, сподели първите си впечатления след станалия ясен жребий за квалификациите за Европейското първенство през 2025 година.

На първо място специалистът уточни, че за България няма лесен съперник, тъй като селекцията ни премина трудно през предварителните квалификации за надпреварата. 

Той обясни и кои отбори не е искал да имат "трикольорите" за съперници, предвид настоящите им качества. Любопитно е да се отбележи, че в този списък попада и Кипър поради домакинския фактор.

Мнението на Барчовски 

"По начина, по който стигнахме до тези квалификации, за нас няма нито един отбор, за който да кажем, че е лесен.

Аз съм доволен, че не сме в една група с Кипър, защото те са домакини и това исках да избегнем. Сега Кипър са в една група с Франция, Босна и Херцеговина и Хърватия и един от трите силни отбора ще отпадне. Вторият отбор, който не исках беше Полша, който също е сред домакините и се класира по право. Така в нашата група ще играем четири отбора за три места. Можеше от последната урна да ни се падна Северна Македония или Великобритания – малко по-слаби отбори от Швеция.

За първа урна, където е Германия, не коментираме. При Черна гора много зависи в какъв състав ще бъде, дали ще играе още Боян Дублевич и дали ще съберат всичките си играчи. Но от това зависят всички отбори, защото в тези прозорци, които са по време на сезона, много трудно се събират всички играчи. Как да го нарека – приемлив жребий", обясни Барчовски пред БТА.  

Вижте жребия за квалификациите за Европейско първенство 2025!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички