Федерацията по баскетбол се разграничи и остро осъди Тити Папазов


Федерацията по баскетбол се разграничи и остро осъди Тити Папазов
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1915 0

От Българската федерация по баскетбол излязоха с официална позиция по случая с Константин Папазов. От името на президента Георги Глушков, БФ Баскетбол категорично се разграничи и остро осъди действията на настоящия президент на БК Левски, които станаха публично достояние в подкаста "При Тото".

Ето и какво написаха от федерацията:

"Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков,

Президент на Българската федерация баскетбол".

Преди дни Папазов даде обяснение за своето изказване, като намеси и популярен "син" фен, който сипеше заплахи срещу Наско Сираков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички