Боби Михайлов, Любо Ганев и Георги Глушков на важна среща: Скоро ще видим ефект (СНИМКИ)


Боби Михайлов, Любо Ганев и Георги Глушков на важна среща: Скоро ще видим ефект (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

625 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов, както и неговите колеги начело на БФВ и БФБ - съответно Любо Ганев и Георги Глушков, взеха участие на важна за българския спорт среща, става ясно от съобщение на родната централа по футбол.

"Сигурен съм, че с общите ни усилия съвсем скоро ще видим ефекта от внедряването на науката в спорта" - сподели Михайлов след нея. Присъствали са и петима родни министри - Асен Меджидиев, Александър Пулев, Сашо Пенов, Георги Тодоров и Весела Лечева.

Публикуваме съобщението на БФС без редакторска намеса:

"Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе участие в днешната работна среща на високо ниво за дигитализацията на българския спорт.

Форумът бе свикан по съвместна инициатива на БФС, Българската федерация по баскетбол (БФБ) и Българската федерация по волейбол (БФВ), а домакин на събитието в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски“ бе Министерството на младежта и спорта.

Участие в дискусията взеха министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов, министърът на електронното управление Георги Тодоров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева, а освен от Борислав Михайлов, срещата бе уважена и от президентите на БФБ Георги Глушков и на БФВ Любомир Ганев.

На работната среща бяха обсъдени необходимите стъпки за внедряването на научните нововъведения по отношение на подготовката и контрола на спортния резултат, както и социалните ефекти от подобряването на физическото състояние на българите, приоритетна тема за присъстващите институции.

“Благодаря на държавните институции и на колегите от баскетбола и волейбола, че прегърнаха идеята, която бих определил като революционна за България. Изключително съм радостен, че всички сме на едно мнение и процесът вече е задвижен. Сигурен съм, че с общите ни усилия съвсем скоро ще видим ефекта от внедряването на науката в спорта“, заяви Борислав Михайлов.

„Мисля, че няма друго нещо, което може да обедини петима министри на едно място, както спортът. Благодаря на всички Вас, че се отзовахте на поканата на Министерството на младежта и спорта да дискутираме едни от най-важните теми, свързани с реализацията на младото поколение в България. Това показва Вашата загриженост“, коментира от своя страна министър Весела Лечева".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички