Фантастична България нанесе звучен шамар на Норвегия пред погледа на Везенков


Фантастична България нанесе звучен шамар на Норвегия пред погледа на Везенков
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3242 0

Националният отбор на България по баскетбол успя да победи Норвегия с 91:69 в предпоследния си мач от група "J" на предварителните квалификации за Евробаскет 2025 на родна земя в Ботевград. В герой за "лъвовете" се превърна Константин Костадинов, който се отчете с 19 пункта.

Нашите национали започнаха страхотно и бързо стигнаха до преднина от 7:1 пред родната публика. Доста активни през първата четвърт бяха Павлин Иванов, Константин Костадинов и Борислав Младенов и благодарение на техни страхотни отигравания първата четвърт завърши 20:14 за "лъвовете". През втората част родните състезатели бързо стигнаха от чудесна серия 7:0. Тройки на Алипиев и Лъчо Димитров помогнаха много за увеличаването на преднината. Чудесната игра на българите продължи до края и "лъвовете" се оттеглиха с преднина от 50:34 на почивката.

Третата четвърт стартира вихрено за Павлин Иванов. Две поредни негови тройки дадоха преднина от 20 точки за лъвовете. Преднината се запази и до средата на третата четвърт. Коди Милър-Макинтайър също се отчете с чудесни отигравания, за да затворим третата четвърт с 24:17. Страхотни изяви на Борислав Младенов, Мартин Йорданов и Алипиев във финалната четвърт пък подпечатаха крайния успех с 91:69.

Иван Алипиев бе вторият най-резултатен в нашия състав. Той се отчете с 18 пункта, зад него пък се нареди Павлин Иванов, който реализира 12 от пейката. За норвежците пък с най-много точки се отчете техният лидер Микел Колщад.

Следващият мач на България ще бъде срещу Австрия. При евентуална победа "лъвовете" ще си осигурят участие в основните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Първата схватка в Ботевград завърши при 83:71 в полза на "лъвовете", така че националите ни разполагат с 12-точково предимство преди сблъсъка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички