Александър Везенков подкрепи нов баскетболен проект в София


Александър Везенков подкрепи нов баскетболен проект в София
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1578 0

Нов баскетболен проект, който ще се стреми да изгради следващите звезди на България, стартира в София и бе подкрепен от най-добрия ни баскетболист - Александър Везенков.

Проектът Sofia Eagles е част от ESG стратегията (за отчитане на eкологичните, социалните и управленските фактори) на българската логистична компания "EuroSpeed".

"Основаната ни цел е популяризиране на баскетбола в България сред най-малките, ангажиране на повече спортуващи деца и разбира се изграждане на следващите звезди в този спорт. Ние вярваме, че всяка една успешна компания в България трябва да е активно ангажирана с локалната си общност. Изключително сме щастливи, че най-голямата ни звезда в момента Александър Везенков застана зад проекта и имаме неговата подкрепа на всяко едно ниво", коментира Николай Рашков, оперативен директор на "EuroSpeed".

Структурата на клуба е изградена по модел на водещи отбори в Европа, като иновативната програма за работа с подрастващи е хибриден модел на две от най-добрите школи на континента. Екипът е воден от треньори със значителен опит в работата с млади играчи, възпитаници на програмата на Еввропейската баскетболна федерация - FIBA Europe Coaching Certificate (FECC).

Отборът разполага с 6 закрити мултифункционални игрища, разположени в две спортни бази. Всяко игрище е с по 6 коша и настилка с най-висок международен стандарт за качество.

"Нашата мисия е цялостна подготовка на младите играчи, която да даде възможност за максимално развитие на индивидуалните качества на всеки. Целта ни е следващите няколко години Sofia Eagles да селектира и развие играчи от България, които да станат част от националните селекции при подрастващите, както и най-силните баскетболни първенства", заяви пък Христо Ценов, спортен директор на проекта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Сериозни цифри: Най-добрите показатели в кариерата на Александър Везенков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички