Пред погледа на Александър Везенков: България подчини Австрия в Ботевград


Пред погледа на Александър Везенков: България подчини Австрия в Ботевград
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1362 0

Националният отбор по баскетбол на България се наложи с 83:71 над Австрия във втория мач от третата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025 на родна земя в Ботевград. В герой за "лъвовете" се превърна Алекс Симеонов, който наниза цели 29 точки.

Първата четвърт нашите състезатели започнаха колебливо. Момчетата на Крис О'Шейн наложиха доминация на паркета и затвориха първата четвърт с прилична преднина от 20:15. "Лъвовете" обаче се върнаха през втората четвърт и благодарение на Алекс Симеонов взеха преднината в края на периода с 34:27.

След почивката нашият отбор изглеждаше много уверен в защита и играеше с хъс във фаза атака. Коди Милър-Макинтайър впечатли, а Алекс Симеонов продължаваше да използва габаритите си, за да доминира над австрийските представители, за да завърши третата четвърт с 60:47 в полза на "лъвовете". България продължи да доминира през последната четвърт, а и с нея дойде спокойствието в играта на нашите, които успешно взеха победата с 83:71.

Освен 29-те точки на Алекс Симеонов, Павлин Иванов наниза 26 пункта за победата. За австрийците над всички бе гардът Богич Вуйошевич, който вкара 15 точки в нашия кош. Двубоят пък бе наблюдаван от втория българин, който тепърва ще акостира в НБА и бивш национал - Александър Везенков.

Точно след седмица "лъвовете" излизат в мач срещу Норвегия отново на "Арена Ботевград" от 18:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички