България се наложи над Люксембург за втора поредна победа в контролите преди Евробаскет 2025


България се наложи над Люксембург за втора поредна победа в контролите преди Евробаскет 2025
Снимка: Българска федерация по баскетбол

799 0

Националният отбор на България по баскетбол успя да се наложи с 94:83 над Люксембург в контролна среща, непосредствено преди старта на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Това бе втори пореден успех за "лъвовете" в приятелските срещи, след като сломиха Румъния с 92:65 в понеделник (10 юли).

Срещата започна доста зле за нашия отбор, който неочаквано допусна пасив от 0:6. "Лъвовете" не изглеждаха добре в защита и Люксембург спечели частта с 24:14. Добрите изяви на Иван Алипиев, Борислав Младенов и Павлин Иванов обаче върнаха България в мача през втората четвърт за преднина от 47:44.

"Лъвовете" наложиха своята доминация в третата четвърт. Отлични изяви на момчетата на Росен Барчовски направиха така, че националите ни да поведат със 73:61. Лекцията на Младенов и Иван Алипиев продължи и разликата дори се покачи на 79:66 през последната четвърт. Оттам насетне нашите не сбъркаха и успешно подпечатаха победата си с 94:83.

В утрешния ден (13 юли) Люксембург и България ще изиграят още една контрола помежду си, която е с начален час 20:00 (българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички