Без нито мач в НБА: Александър Везенков влезе в престижен топ 100, в който Леброн Джеймс го няма


Без нито мач в НБА: Александър Везенков влезе в престижен топ 100, в който Леброн Джеймс го няма
Снимка: Снимки: LAP.bg / Getty Images; Колаж: SportLive

2237 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, подписа професионален договор със Сакраменто Кингс и се превърна във втория наш сънародник, който ще заиграе в отвъд Океана в НБА. Родният състезател също така ще дебютира и в една от най-популярните спортни видеоигри, а именно - NBA 2K24.

Везенков влезе в престижен топ 100

В играта на Везенков му бе определен рейтинг от 75, който го постави сред най-добрите 11 в Сакраменто Кингс. Но също така българинът получи висока оценка в една определена класация, която го поставя сред най-добрите 100 в лигата, в която дори не присъства Леброн Джеймс.

Родното тежко крило се отличава със своята завидна стрелба. Везенков получи рейтинг от 83, когато заговорим за способност за стрелба от тройката във видеоиграта, което го поставя на 84-то място по този показател в цялата игра. Още по-интересно е, че от компанията "2K" поставят дългогодишни играчи в асоциацията като Жру Холидей (Милуоки), Николас Батум (ЛА Клипърс), Пи Джей Тъкър (Филаделфия) и Дани Грийн (Ню Орлиънс) зад родния състезател.

Още с подписването на договора на българина бе обявено, че той ще има важна роля за състава на Майк Браун. Реномиран журналист от САЩ пък посочи какви според него ще са задълженията на Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички