Александър Везенков даде яснота около бъдещето си и посочи голямата цел пред Олимпиакос


Александър Везенков даде яснота около бъдещето си и посочи голямата цел пред Олимпиакос
Снимка: Lap.bg

1465 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков, който бе избран за най-полезен играч в редовния сезон на Евролигата, говори пред "Арена Спорт" по "БНТ" за големите си цели и за загубения финал от Реал Мадрид в най-комерсиалния европейски баскетболен турнир на Стария континент.

Разочарованието на финала

"Ако в началото на сезона ни бяха казали, че ще вземем трите титли в Гърция и ще играем финал в Евролигата, всички щяха да са доволни. Да, в момента всеки мисли за мача с Реал Мадрид, защото бяхме много близко, но това е спортът и трябва да продължим да се борим. Не става въпрос само за последните три секунди. В последните минути ние не играхме добре, пуснахме леки кошове и им оставихме пространство да стрелят. Реал Мадрид все пак разполагат с много качествени състезатели и в крайна сметка загубихме мача", каза Везенков.

"Не си крия емоциите. Когато са минали всички тези 8-9 месеца и ти си работил, а виждаш как за две минути трофеят си отива. Това обаче е баскетболът и всичко може да се случи. Миналата година стана почти същото. Баскетболът е като живота - нещо ти дава, нещо ти взима. Както казах, има много по-важни неща от това".

Трудът, който Везенков полага

"Зад всяка една награда стои много труд и работа. Това обаче не е най-важното. Най-важното е, че отборът завърши първи в редовния сезон и отиде още един път на финална четворка. Без това нямаше как да дойдат и всички индивидуални награди. Аз тренирам през лятото и през годината и смятам, че вече се вижда прогрес. Искам да се развивам и да ставам по-добър с всеки изминал ден. Имам още много пред себе си".

Модел за подражание

"Да бъда честен не съм живял много време в България освен лятото, но знам, че хората в Ботевград ме уважават. Иска ми се да бъда пример за децата и те да си казват: "Ето, той тренира всеки ден. Защо и аз да не мога". В Гърция всички, които гледат баскетбол живеят с отбора. Шумът не ми пречи. Всеки може да пише за далеч по-големи спортисти от мен без никакви последствия. През годините съм се научил да имам доверие на хората около мен".

Темата "НБА" и голямата цел в Гърция

"Мисля единствено как да станем шампиони на Гърция и кое ще бъде правилното решение за мен в този момент. Никой не знае какво ще стане след няколко години, така че ще реша как да продължа, когато му дойде времето. Чувствам се много добре, когато специалисти и треньори казват хубави думи, но знам, че това е бизнес и всичко опира до как, какво и кога. Разбрахме се, че ще бъде най-честно да свърши Евролигата и тогава да говорим. Ще видим дали имат конкретна оферта и какво аз искам. Аз съм готов за нови предизвикателства, но както съм казвал и преди Атина и Олимпиакос са моя дом и аз се чувствам прекрасно. За мен най-важното е кое е най-доброто за моето бъдеще".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Историята за възхода на Везенков в Евролигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички