Пред погледа на най-важния човек в Сакраменто: Везенков подпали Фенербахче


Пред погледа на най-важния човек в Сакраменто: Везенков подпали Фенербахче
Снимка: basketball.bg

2808 0

Пред погледа на Майк Браун - главният треньор на Сакраменто Кингс, Александър Везенков взе с отличен своеобразния тест, отчитайки се с ключова роля за безценната победа на Олимпиакос над Фенербахче в решаващ мач №5 от четвъртфиналите в Евролигата. 

Везенков, който в мач №4 записа едва 2 точки, беше с ключова роля по време на целия двубой, отчитайки се със 17 точки (втори по резултатност за своя тим). Олимпиакос пък спечели мача s 84:72, като изкова аванса си основно през първото полувреме. 

Българинът имаше проблеми в играта през първата част, когато допусна и две грешки, но беше страхотен през второто полувреме, когато нанесе най-много поражения по защитата на Фенербахче. Интересен факт е, че повечето от точките му дойдоха в близост до коша и често с гръб към коша, което изневерява на стила, който сме свикнали да гледаме от него в Олимпиакос - постоянни пресечки и "кеч-енд-шут" ситуации. 

 

Освен със 17 точки, той се отчете с 5 борби (2 в нападение) и 3 грешки. Още преди мача пък се потвърди информацията, че Майк Браун е в залата и ще гледа изявите на Везенков. Както е известно, Браун е треньор на Сакраменто Кингс - отборът, който държи правата в НБА за българското крило. 

След мача Браун говори пред гръцките медии за това, което му е харесало в играта на Везенков, както и за евентуален бъдещ трансфер. "Начинът, по който е пазен, прави нещата трудни за него, но пък това от друга страна отваря пространства за останалите. Той пасва изключително добре на стила, който имаме ние в Сакраменто. Той стреля много успешно от тройката, има ръст и издръжливост, а също така е страхотен борец. Всичко това е вълнуващо за нас, така че ще го оставим да довърши сезона си и тогава ще взимаме решения. Без съмнение сме много заинтересовани от него. Направихме сделка, за да придобием правата му миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички