Доминантен Александър Везенков класира Олимпиакос на финала в Гърция


Доминантен Александър Везенков класира Олимпиакос на финала в Гърция
Снимка: euroleaguebasketball.net

1054 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изигра пореден силен двубой за своя Олимпиакос и помогна за класирането във финала на първенството на Гърция по баскетбол за мъже.

Червените се справиха за трети път с ПАОК със 75:54 (24:12, 15:22, 22:11, 14:9) като домакин в Атина и постигнаха доминантна победа в полуфиналната серия с 3:0.

МВП на Евролигата отново бе най-резултатен на паркета. Той реализира 19 пункта, 2 борби, 1 асистенция и 1 отнета топка за 24 минути игра.

Домакините доминираха през целия двубой и владееха инициативата, въпреки че гостите от Солун направиха страхотна втора част и изоставаха само с 5 точки на почивката – 34:39. През второто полувреме Олимпиакос обаче показа, че е по-класен и дръпна с 61:45 след третата част и довърши спокойно мача. Най-голямата разлика бе от 21 пункта.

Костас Слукас също помогна за победата на домакините със своите 17 точки, 3 борби и 8 асистенции, а Томас Уолкъп завърши с 10 точки, 2 борби и 6 асистенции.

Олимпиакос ще продължи защитата на титлата си от миналия сезон със сблъсък на финала срещу победителя от втората полуфинална серия, където резултатът между Панатинайкос и Перистери е 2:2 победи. Петият решителен двубой ще се играе на 30 май (вторник).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички