Александър Везенков изведе Олимпиакос до победа в първия мач на финалите в Гърция


Александър Везенков изведе Олимпиакос до победа в първия мач на финалите в Гърция
Снимка: euroleaguebasketball.net

1620 0

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха първия мач от финалните серии в гръцкото баскетболно първенство срещу Панатинайкос. "Червените" се наложиха със 73:70 в Пирея.

Родният баскетболист Везенков, който бе избран и за "MVP" на Евролигата, се отчете с 20 точки, 7 борби и 2 асистенции за победата. 

Олимпиакос започна изключително силно от самото начало, като поведе с 10:0, а Панатинайкос не се отърси до края на първата четвърт, след която имаше пасив от 12 точки при 14:26. През втория период „червените“ държаха далеч своя опонент, като най-малката разлика бе в края на периода – 8 точки, и аванс от 41:33 за Олимпиакос на полувремето.

Третата част стартира със серия от 7 безответни точки за ПАО, който обаче натрупа нов голям пасив преди финалните минути на мача – 48:61. "Зелените" продължиха със силната си игра и стигнаха до равенството в двубоя при 66:66, но от там нататък не успя да поведе и претърпя поражение, след добрата игра в защита на възпитаниците на Йоргос Барцокас, които триумфира при 73:70.

Редом с Везенков отлично се представи и другата звезда на "червените" - Томас Уокъп, който се отчете с 13 точки и 7 асистенции, а Костас Слукас добави още 12 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички