Майкъл Джордан за Коби Брайънт: Думите не могат да опишат болката, която изпитвам


Майкъл Джордан за Коби Брайънт: Думите не могат да опишат болката, която изпитвам
Снимка: Guliver/GettyImages

5162 0

Може би най-великият баскетболист за всички времена Майкъл Джордан е дълбоко потресен от новината за смъртта на Коби Брайънт, както са и милиони фенове на спорта по света. Както е известно, легендата на Лос Анджелис Лейкърс загина в катастрофа с хеликоптер, и то заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана Мария Брайънт. 

Двамата баскетболисти се засякоха на паркета в последните години на Въздушния в лигата - първо в Чикаго Булс, а след това и във Вашингтон Уизърдс. Джордан се превърна в ментор на Коби, който още при първата им среща му е казал, че може да го смачка "един-срещу-един". С годините двамата се превърнаха в приятели, а именно Брайънт е считан за негов наследник и за причината НБА да запази популярността си след оттеглянето на Джордан. 

"В шок съм от трагичните новини за смъртта на Коби и Джиана. Думите не могат да опишат болката, която изпитвам. Обичам Коби, който беше като по-малък брат за мен. Говорехме често и тези разговори ще ми липсват толкова много", написа Джордан в официално изявление.

"Той беше изключителен опонент, един от най-великите в играта и креативна сила. Коби също така беше невероятен баща и обичаше дълбоко семейството си - чувстваше се горд от любовта на дъщерите си към баскетбола. Изпращам най-дълбоките си съболезнования на Ванеса, организацията на Лос Анджелис Лейкърс и всички баскетболни фенове по света", написа още Негово Въздушно Величество.

Междувременно хиляди фенове на Лейкърс окупираха пространствата пред "Стейпълс Сентър", за да почетат паметта на Коби Брайънт (подробности и снимки в тази статия).  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички