Къде бяхте, левскари???


Къде бяхте, левскари???

6506 0

Ръководството на Адриатическата лига задължи "Левски" да играе домакинския си мач срещу Солонок. Това даде шанс на тима да събере допълнителни финансови средства, като зала "Универсиада" трябваше да бъде пълна, за да се съберат над 10 хиляди лева за спасяването на баскетболния тим.

Едно голямо БРАВО на тези, които уважиха този отбор, който единствен донесе радост в 100-годишния юбилей на "Левски". БРАВО на тези, които подкрепиха Константин Папазов, който една година съвместяваше тренировките на своя отбор с организацията на 100 години "Левски". БРАВО, че не млъкнаха през целия двубой, а накрая станаха и аплодираха момчетата, които паднаха с почти 20 точки разлика.

Но залата НЕ БЕШЕ ПЪЛНА! Признавам си, и аз не бях там, но мои приятели бяха ангажирани с мисията да ми вземат билет, защото всеки един лев (в случая 5 лева), имат значение за този отбор. Този отбор, който е пред закриване.

В четвъртък Тити официално обяви, че в събота мач ще има. НКП излезе с призив към феновете да напълнят залата. Редица сайтове излязоха с призива всички "левскари" да са във и около зала "Универсиада", включително и аз, като "левскар" и част от екипа на Sportline.bg

И какво стана? Една част от агитката на футболния "Левски" влезе БЕЗ ПАРИ, тоест без да заплатят "огромната" сума от 5 лева. Общо продадените билети бяха 650, а имаше 1000 души в залата. От зала с капацитет 2300 (по официални данни). Един въпрос имам към вас - не ви ли е срам??

650 продадени билета са малко над 3000 лева, при условие че можеха да се съберат над 10 000 лева, които да са от огромна полза за спасяването на баскетболния "Левски" - онзи отбор, в който всички се кълняха, когато детронира Лукойл Академик. Онзи, който в българското първенство играе пред 50 човека, но всички "левскари" се надъхват, че ще спасят отбора.

Вчера беше денят, в който всички можехте да реагирате, но не го направихте. В Сандански на футболния тим имаше 1500 фенове за контрола с Вихрен. Ясно е, че футболът в България е на почит (един Господ знае защо), но когато "Левски" е слаб и в епична финансова криза, точно тогава има най-много нужда от феновете си. А те решиха, че 5 лева са много.... Едно леко отклонение - на финала на снукър турнира в София имаше 1400 човека през 2014 година. Година по-рано имаше 1800 души... замислете се!

Приятели "левскари", имате право на поправителен. Приятелите си казват всичко, а аз ви казвам, че вчера ме разочаровахте. Но нищо не е загубено. Следващата седмица "Левски" играе в събота в зала "Универсиада". Да, съперникът е Спартак (Плевен), но каузата е същата - да спасим "Левски". През седмицата в сряда има мач със Задар.

Ако залата не пълна, ще ви помоля за едно - забравете за този отбор и никога, ама никога повече не се наричайте "левскари".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички