Големият Коби Брайънт счупи постижение на Майкъл Джордан (ВИДЕО)


Големият Коби Брайънт счупи постижение на Майкъл Джордан (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2381 0

Един от най-добрите баскетболисти за всички времена Коби Брайънт се отчете с поредното си блестящо постижение в най-доброто първенство на планетата - НБА.

Тази нощ Лос Анджелис Лейкърс гостуваха на Минесота Тимъруулвс, а във втората част Черната Мамба влезе в топ 3 на най-резултатните баскетболисти в историята, задминавайки най-великия баскетболист за всички времена Майкъл Джордан.

Преди началото на срещата Коби имаше 32 284 точки на своята сметка, или само 8 по-малко от легендата на Чикаго Булс. 5.24 минути преди края на втората четвърт постижението на Джордан беше в историята. 

Гардът на Лейкърс проби към коша и беше фаулира, а след това изпълни точно две наказателни стрелби, с което изравни и подобри постижението на Майкъл Джордан - 32 293 точки срещу 32 292 за Черната котка.

До края на срещата Коби записа общо 26 точки и добави 6 борби, а "езерняците" записаха 3-а поредна победа, което е и най-дългата серия на тима през настоящия сезон.

Още през миналата година се очакваше Коби да задмине своя идол, но след две тежки контузии (в ахилеса и в коляното) Коби пропусна над 80 мача в последните две години, което ще му попречи да догони и останалите двама баскетболисти в класацията, тъй като се очаква след края на следващия сезон да се откаже.

Начело на вечната класация при реализаторите е Карийм Абдул Джабар, който е с 38 387 точки, следван от Карл Малоун с 36 928 пункта.

Ето и видео от уникалния момент за Коби Брайънт и поздравленията, които той получи. Разбира се, част от феновете го освиркваха, но се очаква още в следващия мач на Лейкърс Брайънт да получи очакваните аплодисменти в "Стейпълс Сентър": 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички