Джеймс Хардън подписа рекорден договор с Хюстън


Джеймс Хардън подписа рекорден договор с Хюстън
Снимка: БГНЕС

1514 0

Звездата на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън подписа нов 4-годишен контракт с тима на стойност 228 милиона долара, който е и най-големият в историята на Националната баскетболна асоциация. По този начин Хардън надмина дори лидера на Голдън Стейт Уорирърс Стеф Къри, който преди малко повече от седмица подписа 5-годишен контракт за 201 милиона долара. Според новото споразумение гардът ще остане при „ракетите” до края на сезон 2022/23.

„Още откакто пристигна в Хюстън, Джеймс демонстрира невероятен професионализъм, желание да побеждава, както огромната амбиция да бъде най-добрият – всичко това го нарежда сред най-уникалните и талантливи суперзвезди в историята на тази игра”, заяви собственикът на Рокетс Лесли Александър.

С Джеймс в състава си, Хюстън неизменно е част от плейофите в последните пет години. Изминалата кампания пък бе най-добрата за 27-годишния баскетболист, който бе преквалифициран от треньора на тима Майк Д’Антони в пойнт гард. Това помогна на Хардън да запише рекордните в кариерата си 29.1 точки, 8.1 борби и 11.2 асистенции средно на мач. Той се превърна и в първия баскетболист в историята на НБА, който записва най-малко 2000 точки, 900 асистенции и 600 борби в един сезон.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички