Да играеш напушен...


Да играеш напушен...
Снимка: Thinkstock

21175 0

Джойнт. Трева. Чадел. Ганджа. Канабис. Марихуана. Наричайте го, както искате, ясно е, че говорим за онзи лек наркотик, който продължава да вкарва хора в затвора, но към моментa е достъпен в различни варианти в 36 американски щата(28 за медицински и 8 за реакреационни цели). От години е ясно, че немалка част от играчите в NBA пушат трева, а също стара е и дискусията, дали употребата на марихуана трябва да бъде извадена от списъка със забранени вещества в лигата. Мнозина спортисти и дори лекари твърдят, че пушенето на трева, особено под медицински контрол, е по-безопасно от някои болкоуспокояващи, които играчите приемат с риск към пристрастяване.

Какво обаче би станало ако се напушиш преди мач? Отговорът получаваме от Стивън Джексън – едно от лошите момчета в лигата, който към момента е анализатор в ESPN и разбира се, шампион от 2003г. „ Ще бъда искрен, случвало се е няколко пъти да пуша преди мачове и да имам страхотни двубои. Но имаше и някои случаи, в които сядах на пейката още на третата минута….Казвах си: Успокой се, моля те, успокой се! Бях стрелял три пъти и топката минаваше над таблото…”

Разкритията на Капитан Джак (един от прякорите на Джаксън) бяха направени в подкаста на актьора Майкъл Рапапорт – един от най-известните NBA фенове и редовен гост-анализатор на ESPN. Мнозина моралисти в лигата повдигнаха укорително вежди след разказите на Джексън, но той не спря с признанията. По-голямата изненада е, че по онова време глупостите на Стивън Джексън не са били тайна за неговия треньор Дон Нелсън. Човекът с най-много победи като треньор в историята на NBA(1333) прекара време заедно с Джексън в един от най-романтичните периоди на Голдън Стейт Уориърс (2006-09).

"Веднъж бяхме в Юта и хората, които ни проверяваха, бяха наоколо. Взимаха ни последния допинг контрол за сезона. И ние си мислехме – супер, вече може да пушим спокойно, нали? Говорихме си с Дон Нелсън за трева през цялото време. И той беше съвсем ОК да говорим за това. И така, излизайки от съблекалнята с Барън (Барън Дейвис) крещяхме от радост, че вече можем да си пушим спокойно до края на сезона. Тогава Дон Нелсън ни срещна и дори поздрави с high-five. Сякаш казваше – да вече можем да си пушим” продължи с разкритията Капитан Джак.

Любопитното е, че точно по онова време Уориърс бяха в категоричен подем. Точно на плещите на Барън Дейвис и Стивън Джексън се роди и слогана “We believe”, а манията в Оукланд излезе от контрол в първия кръг на плейофите. Тогава Голдън Стейт, който се вмъкна в елиминациите от осмата позиция, хвърли бомбата с отсраняване на големия фаворит поставен под номер едно – Далас.

И макар любопитни, признанията на Стивън Джексън едва ли са изненадващи. Все пак говорим за човек, който обичаше повече от всичко напечение моменти и големите стрелби. Същият, който нахлу на трибуните и плати солено, ставайки част от най-голямото меле в историята на лигата, за да защити съотборник. И същия баскетболист, който се възприема за сериозен рапър, а на 38 продължава да вярва, че все още има какво да даде на паркета след три години извън играта. За мнозина лудостта му е неоспорима, но ако попитате хората, които са играли с него – ще ви кажат – невероятен съотботрник – готов да отиде на война за отбора. В модерното време на NBA започва да се усеща липсата на характери като Джак(нямаме предив тревата). Но пък едно е сигурно – Стивън вече няма нужда да се притеснява от допинг контрол…

Източник: PickN'Roll

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички