Да пропътуваш над 25 хиляди километра и да изиграеш 15 мача само за 30 дни


Да пропътуваш над 25 хиляди километра и да изиграеш 15 мача само за 30 дни
Снимка: Guliver/GettyImages

1146 0

В България, може би по-специални в София редовно чуваме за хора, които се оплакват колко далеч им е морето. Но погледнато по-глобално, разстоянието от София до, например, Варна е изключително малко, когато трябва да го сравним с разстоянията, които трябва да преодоляват в САЩ.

Най-добрият пример за това е отборът на Оклахома Сити Тъндър. Освен че в НБА само за половин година се изиграват 82 мача, и то ако не броим плейофите, клубовете трябва да прелетят цялата държава. А това, което се случи на Оклахома през първия месец на годината, е просто безумие.

В рамките на 30 дни "гръмотевиците" изиграха 15 мача, което прави средно по един мач на два дни. Освен това 12 от тях бяха като гост, а от НБА изчисляват, че всеки втори двубой на тима е бил в часова зона, различна от предходната среща на тима. 

Така само за 30 дни Ръсел Уестбруук и компания прекосиха цялата държава, пропътуваха над 26 хиляди километра и прекараха 40 часа в самолет. Едно малко чудо е фактът, че в този период Оклахома успя да запише 8 победи срещу 7 загуби, въпреки всички пречки, а и фактът, че отборът е значително отслабен през настоящата кампания след решението на Кевин Дюрант да премине в Голдън Стейт Уориърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички