Плач и злоба: Ансамбълът на България смаза Русия при художествената гимнастика на Токио 2020 (ВИДЕО)


Плач и злоба: Ансамбълът на България смаза Русия при художествената гимнастика на Токио 2020 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13145 0

Третото злато на Олимпийските игри в Токио за България бе спечелено от българския ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. В ранните часове на 8 август "златните" ни момичета си спечелиха първото място.

Те бяха безапелационни във финала и събраха сбор от 92.100, с който нарушиха убийствената доминация на рускините. Руският олимпийски комитет остана с 90.700 точки във финала и така остана на второто място, а това никак не им се хареса.

Русия и яростните нападки към България

Първата олимпийска титла на България в художествената гимнастика не бе приета никак добре в Русия, а грозните реакции започнаха да валят една след друга. Първо медииното отразяване в тяхната страна не бе коректно. Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова пък избухна, че българките имали "мръсни" упражнения с грешки.

Отзвукът в Русия продължи седмици след случилото се и хегемона в този спорт доказа, че не е усвоил едно от най-важните правила не само в художествената гимнастика, но и навсякъде - че е важно да се губи с достойнство и да се признава поражението, когато е неоспоримо.

Една от гимнастичките в отбора им също не пропусна да се включи в нападенията по адрес на българските момичета. Анастасия Близнюк от ансамбъла на Русия нападна България и отправи грозни обвинения, намесвайки и съдиите.

За съжаление, българките не успяха да участват на Световното първенство, което се състоя само няколко месеца след Олимпийските игри в Токио. Причината за тъжната развръзка бе контузия на Лаура Траатс, а така Игрите в Токио останаха последното състезание за "златните" ни момичета.

Ирина Винер-Усманова пък злорадства дори с контузията на Лаура Траатс и нападна отново българския ансамбъл. В крайна сметка никой не може да отнеме успехите и заслужената слава на най-добри в света, които Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова си заслужиха.

За съжаление, всичко хубаво има своя край. В средата на декември месец златните момичета на България се сбогуваха с феновете на грандиозен шоу-спектакъл (ГАЛЕРИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички