Притеснява ли се Русия от нарастващата мощ на българската художествена гимнастика?


Притеснява ли се Русия от нарастващата мощ на българската художествена гимнастика?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2354 0

Президентът на Всеруската асоциация по летни олимпийски спортове (ВАЛОВС) и член на Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика - Василий Титов, разкри едно от големите притеснения на хората в този спорт в Русия.

Титов коментира решението на бившия треньор на националния отбор на Израел по художествена гимнастика Ирина Вигдорчик да започне работа в отбора на Русия. Там тя ще си сътрудничи с добре известната Ирина Винер-Усманова. Вигдорчик ще работи като втори треньор в тима на Русия в груповите упражнения.

"Ние запазваме доминиращата си позиция, но с голяма трудност, догонват ни националните отбори на Италия и България. Италианските хореографи като цяло са най-добрите в света, трябва да вдигнем нивото на отборните упражнения", заяви Титов, цитиран от "ТАСС". Междувременно българският ансамбъл, успял да пребори Русия за олимпийското злато, изигра последното си съчетание. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички