Винер-Усманова: Упражненията на българките бяха мръсни, с малки грешки


Винер-Усманова: Упражненията на българките бяха мръсни, с малки грешки
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

42974 0

Още по-недостойни изказвания от страна на Ирина Винер-Усманова към българския ансамбъл по художествена гимнастика станаха обществено достояние. Президентът на Всеруската федерация по художествена гимнастика не може да се примири с факта, че възпитаничките ѝ останаха втори на Олимпийските игри в Токио - както в многобоя при ансамблите, така и в индивидуалната надпревара. Още по-нещастна е Винер-Усманова от факта, че златото при ансамблите отиде при България, а в индивидуалното - при израелката Линой Ашрам.

"Упражненията на българския отбор бяха мръсни, с малки грешки. За всяка свита ръка се отнема една десета, те имаха 7-8 десети за такива грешки. Упражненията им не бяха така трудни, както нашите, и нямаха този темп. И като образ, според мен, нашите се показаха по-добре, но не споря, че на някого българският отбор е можел да се хареса", заяви рускинята пред "Мач ТВ".

"Особено второто упражнение. Мога да кажа, че обръчите им са много по-добри от топките. И на такива топки да отнемеш половин точка на Русия? Това е смешно!", допълни Винер-Усманова. На съвсем различно мнение е бившата треньорка на българките Ина Ананиева (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички