И гимнастичка от руския ансамбъл нападна България заради златото в Токио


И гимнастичка от руския ансамбъл нападна България заради златото в Токио
Снимка: Instagram

69798 0

Руската гимнастичка Анастасия Близнюк коментира оценката на руския ансамбъл във финала на многобоя на Олимпийските игри в Токио. Рускините останаха на второ място, след като олимпийската титла бе завоювана от България.

"Когато играехме, бяхме съсредоточени върху това да го направим правилно. Тренирахме по 10 часа. Имаше Европейско първенство в България, където спечелихме първо място. След това добавихме още 2 точки в трудността. На Игрите имаше недоразумение. Излязохме и направихме всичко с максимална трудност. А получихме оценка с 1,3 точки по-ниска от тази на България", коментира рускинята пред "Мач ТВ".

"Разбрахме, че се опитват да ни свалят от пиедестала, а не просто да ни поставят на 2-3 място. Разбира се, Ирина Александровна ни даде инструкции да направим програмата. Невъзможно беше да се направят сериозни грешки. Направихме всичко необходимо, така че съдиите не успяха да ни спуснат още по-ниско. Ако бяхме направили грешка, нямаше да попаднем на пиедестала", продължи Близнюк.

"Направихме всичко, което трябваше и се гордеем с това. Трудността ни беше с 5-6 точки по-висока. След завръщането в Москва разбрах, че България имаше загуба от половин точка в края и още минус точка за сътрудничество. Получава се минус 1,5 точки. Но при нас, при чисто изпълнение, оценката беше по-ниска от тяхната. Разбирах, че няма да ни върнат медала и не съм се надявала. Оцениха ни не така, както искахме. На всички състезания ние побеждавахме. А тук добавихме и усложнихме", допълни гимнастичката. А треньорката им Ирина Винер беше много по-остра. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички