Най-мощният пряк свободен удар? Снарядът на Ибрахимович със 109 км/ч (ВИДЕО)


Най-мощният пряк свободен удар? Снарядът на Ибрахимович със 109 км/ч (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5099 0

Златан Ибрахимович със сигурност ще остане в историята като един от футболистите с най-дълги професионални кариери. И то на какво ниво. Легендарният 40-годишен швед все още води атаката на един от основните претенденти за трофея в Серия А - Милан, който е непобеден от началото на тази кампания.

Той вече има 3 гола в 6 шампионатни участия през сезона. Разбира се, Ибра не е играл единствено за Милан в Италия, като е бил част и от другите два най-големи отбора в страната - Ювентус и Интер (а извън Италия още за отбори като Малмьо, Аякс, Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакси).

Златан е реализирал над 500 попадения на клубно ниво, а освен това се е отчитал с някои от най-красивите голове във футбола. Един от тях е от статично положение и със сигурност се нарежда сред най-мощните пряк свободни удари в историята, които завършват с попадение.

Той е вкарал общо 17 гола от пряк свободни удари през кариерата си, но този безспорно е най-добрият. Става въпрос за сезон 2008/09, когато е част от Интер. В последните секунди от мач срещу Фиорентина, при резултат 1:0 за "нерадзурите", той стреля възможно най-силно от 32 метра.

Впечатляващото е, че топката набира скорост от 109 км/ч и удря право напречната греда, но от долната страна, като по този начин влиза в мрежата.

Въпреки че вече е на 40 години, все още не е ясно дали шведът ще прекрати кариерата си след този сезон. Наскоро Ибрахимович направи нов коментар за евентуалния край на кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички