Ибрахимович избухна в свой стил: Няма какво да доказвам, 40 е просто число


Ибрахимович избухна в свой стил: Няма какво да доказвам, 40 е просто число
Снимка: Getty Images

1404 0

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович настоя, че няма какво да доказва и че няма намерение да спира с футбола, докато не е принуден да го направи. Шведът се завърна и наказа бившия си наставник Жозе Моуриньо в неделя вечер, когато неговият Милан удари Рома на португалския треньор с 2:1 на „Олимпико“.

Ибра реализира страхотен гол от пряк свободен удар, за да изведе „росонерите“ напред в резултата, преди Франк Кесие да покачи от дузпа. Милан остана с човек по-малко след втория жълт картон на Тео Ернандес, но допусна само едно попадение до края, дело на Стефан Ел Шаарауи.

40-годишният Ибрахимович отбеляза своя юбилеен гол номер 400 в кариерата в различните първенства. „Тайната на моето спортно дълголетие се крие в ума, тъй като се опитвам да докажа, че 40 е просто число и мога да продължа да правя това, което обичам. Не искам да спирам, докато не съм изритан, доволно и напълно приключен“, каза той за Telefoot.

Ибрахимович направи професионалния си дебют през 1999, след като излезе от школата на шведския Малмьо. От дебюта му насам, той има 582 мача в седем различни първенства, като е реализирал 385 гола и е дал 135 асистенции през това време. Срещу Рома той отбеляза и своя гол номер 150 в Серия А в кариерата си. Как се разви срещата между Рома и Милан, четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички