Първият автогол в невероятната кариера на шведа Златан Ибрахимович (ВИДЕО)


Първият автогол в невероятната кариера на шведа Златан Ибрахимович (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3620 0

Късно снощи Милан постигна инфарктна победа над бившия отбор на Валентин Антов Болоня в мач от 9-ия кръг на италианската Серия А.

Чрез успеха си "росонерите" поне временно се изкачиха на първото място в класирането, след като изместиха Наполи, който по-късно днес играе с Рома и може да си върне върха при победа или равенство!

Феновете на италианския шампионат станаха свидетели на голямо зрелище на стадион "Ренато Дел`Ара" и шест гола между Болоня и Милан. Мачът започна чудесно за Златан Ибрахимович, който даде асистенция на Рафаел Леао, а малко след това "червено-черните" поведоха с 2:0 след гол на Давиде Калабрия.

По това време Милан вече бе с човек повече на терена, след като Адама Сумаоро бе изгонен с директен червен картон за задържане на откъсващ се сам срещу вратаря футболист. Второто полувреме обаче започна по крайно неочакван начин - домакините набързо върнаха интригата в срещата и то само по какъв начин...

Първо Златан Ибрахимович засече на първа греда центриране от корнер и прати топката в собствената си врата за първи път в своята страхотна кариера, която започна през 1999 година в шведския Малмьо. На 40-годишна възраст той вече има 957 мача зад гърба си, 565 попадения и един автогол...

Малко след това Муса Бароу прати тифозите на Болоня в екстаз с изравнително попадение за 2:2, но радостта на домакините не трая дълго - капитанът им Роберто Сориано стъпи на глезена на Фоде Бало Туре и също пое по-рано към съблекалните. 

С двама души повече на терена, Милан започна да търси победния гол и го "откри" в 84-ата минута, след като Исмаел Бенасер се разписа с красиво воле от границата на наказателното поле. И за да бъде шоуто пълно, Златан Ибрахимович завъртя хубаво топката в долния ляв ъгъл на Болоня в последните секунди на мача, за да се реваншира за автогола си!

Вижте репортажа от тази среща, който съдържа всичко гореизброено:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички