Левски с феноменално постижение в историята си след победата над Лудогорец


Левски с феноменално постижение в историята си след победата над Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на Левски

4325 0

Вторият във временното класиране на българската Първа лига - Левски, отстрани шампиона на страната Лудогорец в драматичен четвъртфинален сблъсък за Купата на България. Освен съживяването на мечтата за трофей през този сезон (титлата в първенството изглежда сигурна за "орлите"), "сините" имат и друг голям повод за радост.

Триумфът над разградчани дойде след изпълнение на 11-метрови наказателни удари. Първите 11 дузпи бяха реализирани от двата тима, за да дойде пропускът на Мавис Чибота и да класира Левски напред. 6 от 11-те вкарани удара бяха дело на играчи на Петър Хубчев.

Това е исторически рекорд за "сините", които никога досега в историята си не са били толкова успешни от бялата точка (в турнири и надпреварата за трофея). Предишният случай, който държеше това постижение, бе преди над 40 години - през сезон 1975/76, когато Левски побеждава нидерландския гранд Аякс за Купата на Уефа. Тогава след загуба с 1:2 като гост, а след това победа със същия резултат в България и продължения без попадения, се стига до дузпи. Там българският тим надделява след точни последователни изпълнения на Иван Тишански, Павел Панов, Кирил Миланов, Красимир Борисов и Йордан Йорданов.

Преди дни точни бяха Живко Миланов, Иван Горанов, Найджъл Робърта, Стайн Спиеринг, Кали Тиам и Холмар Ейолфсон. С успеха "сините" се класираха на полуфиналите, където компания им правят отборите на ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

Жребият за определянето на съперниците ще се състои на 10-и март от 11:00 часа в Националната футболна база в Бояна. Сблъсъците в този етап от турнира ще бъдат решени в два двубоя, след които ще бъде ясен и финалът, който ще определи новия носител на Купата на България.

ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ СЪБРАХА НАД 10 000 ЛЕВА В УРНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЧА С ЛУДОГОРЕЦ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички