18 години по-късно: ВИДЕОТО с Пеле и Марадона, което може да разплаче футболните фенове


18 години по-късно: ВИДЕОТО с Пеле и Марадона, което може да разплаче футболните фенове
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

16586 0

Двете легенди на световния футбол - Пеле и Диего Марадона, никога няма да бъдат забравени от запалянковците, тъй като със златни букви са записали своите имена в историята на играта, а преди 18 години създадоха момент, който може да разплаче всеки.

 

Как Пеле и Марадона разплакаха всички

През 2005 година Диего Марадона водеше своето собствено токшоу "La Noche del 10", в което редовно му гостуваха футболни звезди. По време на епизод с великия Пеле - Дон Диего, предизвика бразилеца на игра, в която си подават топката с глава.

Марадона обясни, че първият, който сбърка с подаването губи, а съответно другият печели предизвикателството. Тогава 65-годишният Пеле успя да победи с 20 години по-младия Марадона и да получи овациите от публиката в студиото. След предизвикателството двамата се прегърнаха, а според мнозина това е било сърцераздирателен и легендарен момент.

Моментът на двете легенди, които за съжаление вече не са сред живите, е един от най-великите им извън терена, смятат редица футболни фенове. Двамата са с абсолютен статут на величия и техните имена никога няма да бъдат изтрити от великата игра.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 135 секунди от величествени докосвания на Краля Пеле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички