Синоним за величие! Името на Пеле бе включено в португалския речник


Синоним за величие! Името на Пеле бе включено в португалския речник
Снимка: Getty Images

2510 0

Наскоро напусналата ни футболна легенда Пеле ще бъде увековечен в португалския език и речник. Това се случва след кампания от фондация Пеле. Те събраха 125 000 подписа в подкрепа на хода. 

Пеле със сигурност се квалифицира като културен феномен в Бразилия и докато дебатът за най-добрия футболист на всички времена ще бушува вечно, родната му страна няма никакви съмнения.

Пеле - синоним на "най-добрият"

Дефиницията в речника за Пеле е следната: "Нещо или някой, който е необичаен. Нещо или някой, който по силата на своето качество, стойност или превъзходство не може да бъде равен на нищо или никого. Както и Пеле, псевдоним на Едсон Арантес до Насименто (1940-2022), считан най-великият спортист на всички времена; изключителен, несравним, уникален".

Бразилската икона вкара над 1000 гола по време на кариерата си със Сантос, Ню Йорк Космос и Бразилия. беше смятан за най-великия в своята ера, триумфирайки три пъти на Световното първенство.

Той почина в края на миналата година на 82-годишна възраст, което беше посрещнато с голяма мъка в Бразилия и по целия свят. Мнозина дойдоха от цяла Бразилия, за да отдадат почитта си на Пеле преди погребението на великия човек.

А какво емоционално съобщение предаде Пеле на Меси преди финала на Световното първенство - може да си припомните в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички