Защо името на Тайсън Фюри е такова? Причината изглежда ясна, но не е


Защо името на Тайсън Фюри е такова? Причината изглежда ясна, но не е
Снимка: Getty Images

6525 0

 

Тайсън Фюри е един от най-известните действащи боксьори не само във Великобритания, но и в света. Той остава непобеден на професионалния ринг, като поредният опит да му бъде нанесена първа загуба - от Дилиън Уайт, не постигна целта си. 34-годишният британец бе нокаутиран тежко в шести рунд. 

Почти никой не се пита защо боксьорът е кръстен така, особено ако знае, че баща му е бивш състезател в този спорт. И наистина: Тайсън Фюри е кръстен на боксовата легенда Майк Тайсън, но с каква цел? Има две версии.

Първата гласи, че бащата на Тайсън - Джон, е кръстил момчето си на американската звезда, тъй като се е родил през 1988-а - най-славната година в кариерата на Железния Майк. Смята се, че Джон Фюри е вярвал, че синът му може да повтори кариерата на тази легенда.

Втората версия гласи, че малкият Тайсън се е родил преждевременно и е тежал между 450 гр. и 1 кг., когато се е появил на бял свят. Лекари и близки на семейството се съмнявали, че той ще оцелее, баща му обаче вярвал в това. "Сигурен бях, че ще живее, защото Бог го гледа от небето. Казах им, че ще стане истинска канара и един ден ще бъде световен шампион при най-тежките. Веднага го кръстих Тайсън, на Майк", казва Фюри-старши.

Според различни спортни медии майката на британската звезда е имала 14 бременности, но само 4 от децата ѝ са оживяли. Когато Тайсън е бил 9-годишен, майка му родила момиче, но то починало няколко седмици по-късно. Това белязало малкия Тайсън и той започнал да впряга появилия се у него гняв в бокса.

Баща му го тренирал до 2011 г., когато влязъл в затвора. На 10 или 11 г. малкият Фюри напуснал училище, за да се съсредоточи върху тренировките. Според друга версия напуска училището толкова рано, за да помага на баща си и тримата си братя в строенето на пътища. Тайсън има трима братя - Томи, Шейн и Джон Фюри-младши. Историите по-горе обясняват думите на Фюри-старши, че обича всяка мазнинка в тялото на сина си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички