Тайсън Фюри счупил ребрата на баща си на спаринг като 14-годишен


Тайсън Фюри счупил ребрата на баща си на спаринг като 14-годишен
Снимка: Getty Images

2444 0

Тайсън Фюри сам е признавал, че е счупил три от ребрата на неговия баща, когато е бил едва на 14 години. 33-годишният "Цигански крал" пусна неговата автобиография "Зад маската" през 2019 година и в нея има много любопитни истории от живота му като дете.

Той е роден два месеца по-рано и е тежал твърде малко, но неговият татко е видял духа на боец още в новороденото му бебе, като така е решил да го кръсти на легендата в бокса Майк Тайсън - като почит към бившия световен шампион при най-тежките.

Дори Големия Джон обаче е бил изненадан, когато най-големият му син му счупил ребрата след спаринг. И то това се случило, когато Тайсън Фюри е бил едва на 14 години. Ето какво разказва самият той:

"Моят баща видя от много, много близо моя талант, когато бях едва на 14 години. Той все още се поддържаше в доста добра форма и тренираше с чувал в гаража, тогава сме говорили много и за неговата кариера. Закачливо му бях казал, че съм го гледал на видеа и че не е толкова добър.

Заради това той ми отвърна: "Така ли? Нека сложим ръкавиците и да видим как можеш да се справяш". Той си помисли, че ще ми даде урок с добър бой, но още в началото го нацелих с лява кука. Бум! Неговите ребра се счупиха, но той тръгна да отвръща.

Но аз го побеждавах и в крайна сметка се съгласихме, че е по-добре за него да седне, защото съм по-добър. За 14-те му битки като професионалист - той ми призна, че никога не е бил така нараняван. Мисля, че и двамата знаехме, че съм по-различен и че да направя кариера в професионалния бокс няма да е проблем за мен - поне на ринга" - споделя Фюри.

А как Тайсън Фюри преби толкова здраво опонент, че накара съдията да спре мача (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички