ВИДЕО: Култовата история как Бърканичков обяснил на Херо защо го няма на тренировки


ВИДЕО: Култовата история как Бърканичков обяснил на Херо защо го няма на тренировки
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

33371 0

Една от най-ексцентричните фигури в българския футбол Светослав Бърканичков със сигурност има много истории, които да разказва на своите деца и внуци. Преминал през двуцифрен брой отбори, сред които и Левски, Локомотив Пловдив, Черно море и Нефтохимик, Бърканичков е видял всичко по родните терени.

И самият Бърканичков обаче признава, че ако не са били купоните и пиянските запои, е можел да стигне много по-далеч във футбола. Неговият потенциал остава неразгърнат докрай, но пък за сметка на това забавните истории с негово участие са неизброими. Една от тях стана достояние на широката общественост благодарение на друга екстравагантна личност - Благой Георгиев.

По време на престоя си в Нефтохимик, когато наставник на отбора е Димитър Димитров - Херо, Бърканичков "изчезва" за една седмица и не се появява на тренировките на отбора. Треньорът и съотборниците му нямат представа какво се случва с него, нито къде се намира. Седем дни по-късно Барни или Змея, както са част от прякорите на Бърканичков, се появява на тренировка, за да разкаже какво му се е случило...

Пристигайки на тренировка, Херо веднага се обръща с логичния въпрос: "Какво стана, къде беше?". А Бърканичков съвсем спокойно започва да разказва надълго и нашироко: "Ще ти разкажа... лежа си, абе гледам, че нещо ме дърпа! Събуждам се и няма никой! И пак заспивам... След малко пак усещам - нещо ме дърпа и пак няма никой! На третия път се правя, че спя - усещам, че ме дърпа, ставам... и гледам - животът ме дърпа!"

"Той една седмица не е излизал от дискотеката!", казва Благой Георгиев по повод тази история от миналото. След подобна история не е изненада, че Бърканичков се задържа само няколко месеца в отбора на Нефтохимик, преди да премине в тима на Шумен. Четири години по-късно Бърканичков изкарва и кратък престой в столичния гранд Левски.

@masenamoke #благоджийзъса #джийзъса #благойгеоргиев #благой #тото #скандау #бърканичков #дискотека #живот #масенамоке #нефтохимик #ефбетлига #ефбет #футболист ♬ original sound - masena moke ago

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички