Как автогол на САЩ'94 доведе до брутален разстрел на 27-годишен футболист


Как автогол на САЩ'94 доведе до брутален разстрел на 27-годишен футболист
Снимка: Getty Images

7704 0

Световното първенство по футбол в Америка през 1994 година остава най-хубавия спомен за българския футбол. Четвъртото място в света и до днес е един от най-специалните моменти в спортната история на България. Не по такъв начин обаче се помни САЩ'94 от Колумбия, след като отпадането им от шампионата води до смъртта на един от техните футболисти.

Андрес Ескобар е едва на 27 години, когато животът му е отнет по най-безцеремонния начин - с брутален разстрел и шест куршума в тялото му. Трагичната смърт на защитника е в следствие на негов автогол срещу домакина САЩ, който на практика изхвърля Колумбия от турнира. По-интересното е, че смъртни заплахи за живота на колумбийските футболисти има още преди самото Световно първенство...

Смъртни заплахи към футболистите на Колумбия

Колумбия е един от фаворитите на Мондиала в Америка, като в състава им присъстват много звездни футболисти. Тимът обаче не играе на върха на способностите си, а автоголът на Ескобар срещу САЩ се оказва фатален както за отбора, така и за самия футболист.

Заплахите за колумбийските футболисти идват по-рано в турнира, когато падат от Румъния с 3:1. Тогава получават факс от колумбийски запалянковци, които ги заплашват със смърт, ако не подобрят представянето си. Никой обаче не приема насериозно заплахите, които по-късно се сбъдват.

Андрес Ескобар е разстрелян с 6 куршума 

След като се прибира от Световното, разочарованият Ескобар отива в местна дискотека, за да се разсее. Когато отива там, група фенове го посрещат със скандирания "автогол". Започват заплахи, а футболистът напуска дискотеката. Тормозът обаче продължава и извън дискотеката, а на Ескобар му писва и влиза в конфронтация с един от мъжете.

Това, което не знаеше Андрес Ескобар, е, че се е захванал с мъж на име Умберто Муньос - член на местна групировка, който му казва в прав текст: "Не знаеш с кой се забъркваш". Тогава Муньос вади пистолет и изстрелва шест куршума в тялото на Ескобар, за да отнеме живота му на едва 27-годишна възраст.

Автор: Стефан Йорданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички