Соарес - "синьото" "цунами", което играе еднакво добре в атака и защита


Соарес - "синьото" "цунами", което играе еднакво добре в атака и защита
Снимка: скрийншот

8600 0

Левски официално подписа с бразилския ляв бек Вендерсон Соарес-Цунами. Sportlive.bg Ви разказва някои любопитни неща за 25-годишния футболист, както и интересни данни за неговите футболни умения.

Важно е да се знае, че бразилецът е започнал кариерата си като защитник и е действал и като дефанзивен халф и ляв бек. Характерно за играта му е, че той обича да атакува и всъщност е един доста ефективен бранител.

През 2019 година успява да реализира 4 гола и да направи 6 асистенции в 29 мача като титуляр във всички турнири. Тогава е част от Боа Ешпорте. Соарес се представя толкова добре при равенството 0:0 срещу Aтлетико Минейро - настоящият лидер в бразилската Серия А, че феновете на по-успешния клуб настояли той да бъде привлечен в любимия им тим.

Когато е 18-годишен, Цунами става голмайстор в турнира Копа Норте до 20 години и помага на своя Ремо да спечели надпреварата за втори пореден път. Тогава защитникът бележи 4 попадения. През цялата 2014 г. бъдещият левскар се разписва цели 14 пъти.

"Станах професионалист на 17 и това, че съм идол за някого, ме кара да се гордея. Показах, че мога да бъда идол, това за мен е сензационно. Преследвам тази мечта. Имам своята стойност и я знам много добре. Не свеждам глава пред никого", заявява бразилецът.

Вендерсон де Фрейтас Соарес е интересен на феновете и със своя прякор. Той го печели още през първите си години в Ремо. "Дадоха ми този прякор на първата ми тренировка, защото пристигнах силен и чистех всичко. Защитникът трябва да бъде такъв. И който ме види да играя, разбира, че знам как да го правя. Аз атакувам, не се ограничавам само с това да чистя всичко", споделя Цунами.

Интересното е, че бекът дори е бил помолен да си смени прякора, вероятно защото символизира трагично природно бедствие. "Треньорът в Ремо Чарлз Герейро ме помоли да го сменя, но аз не приех. Самият аз ще бъда цунамито и смятам да бъда играч с това име. Аз съм добър човек. Прякорът дойде с професията, която си избрах, а именно да бъда професионален футболен защитник", заключава бразилецът. Наскоро стана ясно, че Левски няма да привлича само бразилци - подробности тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички