Последният, който победи Майк Тайсън на ринга, в момента е... дървосекач


Последният, който победи Майк Тайсън на ринга, в момента е... дървосекач
Снимка: Getty Images/Guliver

13676 0

Легендата Майк Тайсън все още е едно от най-големите имена около бокса, въпреки че са минали вече 15 години, откакто последно излезе на ринга професионално. Не така стоят нещата с човека, който тогава (в последния мач на Тайсън) бе негов съперник - ирландецът Кевин Макбрайд.

В последния си период на ринга Тайсън определено не се представяше на познатото ниво, което доведе до цели 3 загуби в последните му 4 двубоя. Както вече споменахме, последното поражение дойде от Кевин Макбрайд - аутсайдер и почти никому известен боксьор. След популярната му победа над Тайсън през 2005 година кариерата му определено не се разви по особено добър начин, като се пенсионира през 2011 година.

В момента води коренно различен живот, но самият той признава, че е доволен от това. "Работя като дървосекач в момента. Премахвам дървета, разчиствам сняг, крещя "внимание" на хората, за да ги предпазвам, когато падат дърветата, и всякакви такива неща. Хубаво е" - споделя Макбрайд пред "Daily Mail".

"Това ме държи зает. Работата ми е да вдигам и да свалям неща. Победата над Тайсън изниква все повече в момента, защото стана ясно за неговото завръщане. Винаги, когато то се спомене, се съобщава, че аз съм бил последният, който го е победил. Това ми харесва. Не стоя и не гледам повторения на онзи мач, но наскоро някой беше сложил видео от мача във Фейсбук и аз го изгледах - мечтата стана реалност, а?" - допълва той.

След победата си над "Железния Майк", Кевин печели последвалия двубой, но впоследствие губи цели 6 от предстоящите 7 мача. 15 години след мача между него и Тайсън той е щастлив, че не се е задържал твърде много под прожекторите, но явно Майк усеща, че има недовършена работа и се завръща на ринга. 

А вие можете да си припомните онзи двубой между двамата на 11 юни 2005 година във видеото по-долу. Междувременно, ясен е съперникът на Майк Тайсън за завръщането му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички