Франческо Тоти съсипа състава на Рома, но застана зад Жозе Моуриньо


Франческо Тоти съсипа състава на Рома, но застана зад Жозе Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1628 0

Легендарният футболист Франческо Тоти се изказа в подкрепа на Жозе Моуриньо, твърдейки, че причината за слабите резултати на Рома напоследък се дължи на липсата на играчи от световна класа в състава!

Португалецът пристигна в Рим през лятото и започна по чудесен начин сезона, записвайки шест поредни победи във всички турнири. След успеха с 5:1 над ЦСКА обаче, Рома навлезе в изключително колеблива серия и започна да редува победи, загуби и равенства. 

В момента "вълците" са на седмо място в Серия А, но допуснаха две поредни поражения от Болоня и от Интер и са на 13 точки от лидера Милан...

"За да побеждаваш се нуждаеш от подходящите футболисти. Не искам да проявявам неуважение към настоящия състав, но в него няма шампиони, няма ги т.нар. играчи от световна класа. Има само добри футболисти, които могат да се справят добре при определени ситуации", заяви Тоти.

Рома не е печелила Скудетото от 2001 година и мнозина фенове на столичния тим се надяваха, че фигурата на Жозе Моуриньо ще изиграе ключова роля и тимът им може да триумфира в първенството. На този етап тази мечта изглежда трудно постижима, но Франческо Тоти не унива:

"Сигурен съм, че ръководството и треньорът ще направят всичко възможно, за да върнат усмивките на лицата ни. Град като Рим заслужава уважение и мачове от по-високо ниво на това, което гледаме в момента. Трябва да им дадем време, но не прекалено много и се надяваме, че скоро ще видим Рома отново да блести на международна сцена".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички