Когато Хосе Луис Чилаверт шокира света и вкара...хеттрик (ВИДЕО)


Когато Хосе Луис Чилаверт шокира света и вкара...хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6870 0

Парагвайският вратар Хосе Луис Чилаверт е известен като един от най-екстравагантните футболисти в историята. Култов герой за Велес Сарсфийлд, през 1999 г. с екипа на аржентинския тим Чилаверт става единственият вратар, вкарвал хеттрик в официален мач.

През 1999 г. Велес посреща аутсайдера Феро Карил Оесте и разгромява съперника с 6:1. Защитата на съперника е толкова дезориентирана, че през второто полувреме тотално рухва и прави цели три дузпи. В 46-ата минута парагваецът застава зад бялата точка и отбелязва за 3:1. След това повтаря упражението в 75-ата и 82-ата минути. До края пада още едно попадение, което донася успеха на Велес.

34-годишният тогава футболист, разбира се, е избран за играч на мача и записва името си в рекордите на Гинес. През кампанията стражът вкарва 8 гола, което е трето най-добро негово постижение за сезон. През 1997/98 вкарва 12 гола във всички турнири.

Към края на кариерата си Чилаверт е и лидер по най-много вкарани голове от вратар с 67. По-късно обаче този рекорд е подобрен от Рожерио Сени. Бразилецът и до днес е най-резултатният вратар в историята на футбола с цели 131 гола.

А как Кака, Роналдиньо и Дел Пиеро играха за отбор от Еквадор, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички