"Жълтата нощ", в която Кака, Роналдиньо и Дел Пиеро играха за...еквадорския Барселона


"Жълтата нощ", в която Кака, Роналдиньо и Дел Пиеро играха за...еквадорския Барселона
Снимка: Getty Images

6993 0

Роналдиньо, Кака, Алесандро дел Пиеро, Андреа Пирло...милиони хора по света са мечтали да видят такива футболни звезди в игра на живо, особено ако гостуват в тяхната страна. Една традиция на еквадорския Барселона СК прави това възможно вече 7 години.

Още от 1994 г. еквадорският отбор организира специално събитие при представянето на отбора за сезона. "La Noche Amarilla" ("Жълтата нощ") поставя начало на всяка кампания за Барселона, като първоначално това е просто среща с феновете.

От 1996 г.се играе приятелски мач, като първият съперник в "жълтата нощ" е бразилският Гремио. Традицията става ежегодна, като само през 2001 г. няма контрола. През 2016 г. спонсорите на клуба решават да финансират привличането на гост звезда за рождения ден на клуба и началото на сезона, като инвестицията се оказва повече от успешна. По традиция всеки гост носи екип с номера, на колкото години е Барселона СК - така първият гост Роналдиньо облича фланелката с номер 91.

Барселона СК заработва 1,3 милиона долара, когато през 2016 г. Рони играе за тима в контролата с перуанския Универсидад де Сан Мартин, спечелена с 4:3. Традицията е продължена и през 2017 г. на терена се появява Диего Форлан. Следващата година Кака става първият гост с гол за отбора, като вкарва 2 попадения срещу Спорт Бойс за успеха с 6:2.

През 2019 г. Андреа Пирло става първата гост-звезда извън Южна Америка, като прекарва 66 минути на терена. Друга италианска звезда - Алесандро дел Пиеро облича екипа на Барселона СК на "Noche Amarilla" 2020. Последният засега гост е рекордьорът по мачове за аржентинския национален отбор Хавиер Масчерано. Бившият халф на испанския Барселона споделя, че Кака е човекът, който го е убедил, че приключението си заслужава. 

През 2022 г. голямата звезда на събитието ще е Карлос Тевес. Карлитос отправи официална покана към феновете за дългоочаквания мач при обявяването си. "Друга легенда ще продължи историята. Ще изживеем една магическа и нова "Жълта нощ" заедно с Карлос Тевес", съобщават организаторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички