Стадионът, който никога няма да бъде напуснат от своя "прилеп"!


Стадионът, който никога няма да бъде напуснат от своя "прилеп"!
Снимка: Getty Images/Guliver

10356 0

Покрай цялата истерия с коронавируса, който, освен хората, яростно атакува и спорта (в случая ще засегнем футбола), като отменя мачове или принуждава провеждането им да бъде пред празни трибуни, ще ви запознаем с един привърженик, който никога в продължение на 69 години не е оставял своето място в трибуната на любимия си клуб празно.

Представяме ви Висенте Аваро Апарисио - най-верният фен на Валенсия. Той е роден през 1928 г. - само 9 години след създаването на "прилепите". Когато е на 20, Апарисио става член на най-големия фенклуб на тима и започва редовно да посещава всеки един от двубоите, които се провеждат в дома на клуба. Нещо повече - той има специално място, на което така и не изневерява - централна трибуна, 164-о място, 15-и ред.

През 1982 г., когато е на 54 години, Висенте губи своето зрение, но познайте дали това го разделя от любимото място на любимия стадион, редом до любимия клуб. След като научава, че повече никога няма да може да види на живо Валенсия, той измисля ново решение, за да не се лиши от магията на клуба, както и за да не лиши клуба от своята магия. Апарисио започва да ходи на стадиона с помощта на своите деца, които му пресъздават случващото се.

"Всички заедно ходехме на "Местая". Той се наслаждаваше на заобикалящата го среда, а аз му разказвах мачовете. Загубата на зрението го направи още по-голям фен на Валенсия. Всички на стадиона познаваха баща ми. Преди мач с "Лацио" бяхме забравили билетите си, но въпреки това ни пуснаха на стадиона" - споделя неговият син.

През 2017-а година Апарисио напуска този свят, поне физически. Две години по-късно, когато Валенсия празнува 100-годишнината от своето основаване, на стадион "Местая" е сложен паметник на Висенте, а местоположението му е на добре познатата централна трибуна - ред 15, място 164. По този начин от клуба превръщат един от най-големите си фенове в прилепа, който винаги ще обитава техния дом.

Образът на вечния привърженик е една от основните атракции, когато хората (туристи) посещават "Местая", след като жестът на Валенсия стана известен по цял свят. За феновете на "прилепите" обаче - той си остава съмишленик, икона, приятел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички