Хороскопи, суеверия и trash talk: Как Зарема Салихова унищожава Спартак Москва?


Хороскопи, суеверия и trash talk: Как Зарема Салихова унищожава Спартак Москва?
Снимка: Официален профил във Вконтакте

3648 0

За футболните фенове извън Русия името Зарема Салихова едва ли е известно. Ако обаче го кажете на който и да е фен на "червено-белите", той най-вероятно ще се прекръсти и ще си пожелае никога повече да не чува за нея. Със своето поведение и управленски странности половинката на собственика на Спартак Леонид Федун е обвинявана от феновете за неуспехите на тима в последно време.

На 3 май тази година съпругата на Федун става част от съвета на директорите. Още през юли тя започва война с ръководителите на тима и най-вече със спортния директор Дмитрий Попов. Тя започва да излага неща от кухнята в Спартак, като например, че бившият генерален директор на Спартак Шамил Газизов е казал, че треньорът Доменико Тедеско е гей и така се е опитал да го саботира. Спортният директор Попов публикува след напускането си чатове със Зарема, в които разкрива как тя избира следващия треньор на клуба.

В един от чатовете Салихова пише, че треньорът трябва да е зодия овен и да има буквата "Р" в името си. Така е назначен Руи Витория, който отговаря и на двете условия. Въпреки това обаче Салихова напуска борда на директорите поради несъгласие с избора на наставник. Телеграм-каналът ѝ остава източник на цялото "мръсно бельо" и предизвиква едновременно смях и съжаление. Изказвания като: "Станислав Черчесов ще поеме Спартак само през трупа ми" и "Бих изхвърлила Фетисов от клуба като осрано коте" са далеч от професионалната етика, която би трябвало да се следва.

Резултатите говорят сами за себе си: 9-то място в първенството, унизителни поражения като 1:7 от шампиона Зенит и загуба на ценни точки. Единственото ярко представяне е Лига Европа, където Спартак завърши първи в групата с 10 точки и на два пъти победи Наполи. Витория беше уволнен отново под натиск на Салихова, която сама заяви, че докато той е в клуба, тя няма да стъпи на стадиона.

Така вместо да привлича нови привърженици, ръководството на Спартак и целият траш толк отблъскват феновете. След срещата със Сочи през август феновете изпратиха "червено-белите" с викове: "Клубът е управляван от проститутка", а мнозина от тях заявяват, че през целия си живот не са виждали такъв хаос в клуба. Легенди като Евгений Ловчев и Андрей Тихонов открито коментират, че риалити форматът трябва да се прекрати и да има концентрация върху истинските проблеми на терена. Журналистът Василий Уткин описва ситуацията като: "Спартак няма лошо управление, няма и ужасно управление, има хормонално управление".

Преди дни Паоло Ваноли беше поканен от Салихова за треньор на Спартак, като се очаква италианецът да е поредната "изкупителна жертва" във вътрешния хаос в Спартак Москва. Дали странностите и непрофесионализмът ще приключат, времето ще покаже.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички