Историята зад фланелката, използвана за почитта на Лео Меси към Марадона


Историята зад фланелката, използвана за почитта на Лео Меси към Марадона
Снимка: Getty Images/Gulliver

3249 0

Лионел Меси трогна футболния свят с начина, по който почете паметта на голямата легенда - Диего Марадона. За своето попадение срещу Осасуна аржентинецът беше подготвил специално празненство в чест на Марадона.

В 73' Меси вкара четвърти гол за "блаугранас", а след него свали фланелката си, за да покаже друг екип - на Диего Марадона с аржентинския Нюелс Олд Бойс с номер 10. Аржентинецът погледна към небето и изпрати въздушна целувка.

Но каква е историята зад тази фланелка?  Легендарната фланелка №10 се оказа у Серхио Фернандес, колекционер на фланелки. Той знаеше за връзката на Меси с Нюел и искаше да му я подари. 

Няколко пъти Фернандес безуспешно се опита да даде това колекционерно съкровище на звездата на Барса. И накрая, той успя да му го връчи по време на Мондиал 2018. Оттогава фланелката има специално място в личния музей на Меси.  Със сигурност обаче Фернандес едва ли си е представял каква роля ще играе и, че ще бъде използвана от Меси, за да отдаде почит на Марадона след смъртта му миналата седмица. А колко ще струва на Барселона този жест на Меси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички