Лапорта обясни как ще опита да убеди Меси да остане в Барселона


Лапорта обясни как ще опита да убеди Меси да остане в Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1581 0

Жоан Лапорта, който бе президент на Барселона от 2003 до 2010, обяви кандидатурата си за завръщане на поста, който е вакантен след оставката на Хосеп Мария Бартомеу. Под предишното му ръководство клубът спечели множество трофеи, като именно 58-годишният назначи Пеп Гуардиола за наставник на каталунците през 2008.

Освен това коментира и какъв подход ще има спрямо голямата звезда Лионел Меси, който вече обяви, че иска да си тръгне от "Камп Ноу". "Връзката ми с Меси се гради на уважение и обич. Най-доброто за него е да изчака и да види кой печели изборите и какво предлагат. Мисля, че Меси, с добро предложение, би избрал Барса", заяви той.

"Познава ме, познава ни, как работим, как се отнасяме към играчите ... ако има нещо, с което се гордея, винаги държа на своята дума. Искаме печеливш спортен проект, който да доминира в Шампионска лига и мисля, че с Лео в състава можем да изградим наистина добър отбор. Важно е да върнем щастието в клуба и отбора. Надявам се да пристигнем навреме, за да проведем този разговор и да успеем да убедим най-добрия играч в историята, че имаме печеливш проект". Изборите ще се проведат на 24 януари, след като предишният президент Хосеп Мария Бартомеу се оттегли от поста си миналия месец след вота на недоверие от Борда на директорите. А ето как Лионел Меси почете Диего Марадона при гола си срещу Осасуна (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички