Лекарят на Марадона: Той трябваше да отиде в рехабилитационен център, но не искаше


Лекарят на Марадона: Той трябваше да отиде в рехабилитационен център, но не искаше
Снимка: Getty Images/Guliver

1771 0

Личният лекар на Диего Марадона Леополдо Луке заяви, че е направил всичко възможно, за да спаси легендарния футболист, който почина на 25 ноември след сърдечен арест. Луке е заподозрян в непредумишлено убийство, тъй като се оказа, че аржентинската звезда не е имал разрешение да напуска клиниката, в която бе, на 11 ноември.

Прокуратурата иска да изясни дали Марадона е имал разрешение да бъде в дома си след претърпяната мозъчна операция в своето състояние, при това без денонощен надзор от специалист. Възникнали са въпроси и дали са спазени други медицински изисквания: фактът, че до дома на Марадона не е имало дежурна линейка, а в жилището му не е имало и дефибрилатор.

В Аржентина съобщават, че три от дъщерите на легендата - Далма, Джанина и Жана са дали показания против лекаря. Медии твърдяха, че свидетели са съобщили за караница между Луке и звездния му пациент. Лекарят коментира въпросната караница с думите, че в този момент Марадона не е искал да вижда никого.

"Искате ли да знаете за какво нося отговорност? За това, че го обичам, че се грижа за него, за удължаване на живота му, за това той да е по-добър до самия край. Той трябваше да отиде в рехабилитационен център. Но не искаше. Аз съм човекът, който се грижеше за него. Гордея се с всичко, което съм направил. Нямам какво да крия. На разположение съм на правосъдието", заяви Луке през сълзи.

"Не е имало лекарска грешка. Беше инфаркт. Хората в подобно състояние най-често умират по този начин. Не се обвинявам за нищо. Гордея се с всичко, което бе направено за Диего. Всичко, което можеше да се направи, беше направено", категоричен бе той. А защо тялото на Диего може да бъде ексхумирано вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама