Футболен маниак завел жена си на меден месец в България заради любимата игра


Футболен маниак завел жена си на меден месец в България заради любимата игра
Снимка: iStock/Guliver

2422 0

Често сме ставали свидели как футболът може да докара лудост феновете и всичко в живота им да бъде планирано около любимата игра и отбор. И все пак винаги може да останем изненадани, какъвто е случаят с мъж, който избира да прекара медения си месец в България заради ... Football Manager.

Историята става достояние от книгата „Football Manager открадна живота ми“, в която са събрани любопитни случки, свързани с играта. А въпросната е от 2007 година, когато обсебеният от играта Тим Пайки води жена си в Несебър.

"Тя гледаше за ваканции в Испания, Гърция или Португалия, а аз бях напълно съгласен. Но тогава дойде съдбовният ден, в който започнах да правя бета тестове на българското първенство за Football Manager. Избрах случаен отбор. Отборът промени цялата концепция за ваканцията. Този отбор бе Несебър, в Западната втора лига на България. Привързах се към тях и следят прогреса им в истинския живот. Тогава ми стана любопитно и погледнах цените на ваканциите в България. Разбрах за ваканционния курорт Слънчев бряг, точно до футболния стадион на Несебър, и цените бяха отлични. Можех ли да убедя бъдещата ми съпруга", разказва мъжът.

 "Успях. Две седмици ол-инклузив бе по-евтино от една седмица полупансион на всяко от другите места, така че беше готово. На 5 септември 2008 пътувах за България. Сега трябваше да измисля начин да отида и да видя Несебър в действие.

Седмица след началото на сватбеното пътешествие възможността се появи. Създадохме си нови приятели там и момичетата искаха да се разделим, за да имат излизане по женски. Аз убедих момчетата да отидем да гледаме футбола. Въпреки че съпругата ми знаеше, че отидох на футболен мач, и до днес не знае, че избрах България заради отбора, който играе там", допълва историята си. А кой футболист на ПСЖ загубил съня си и изпаднал в депресия заради коронавируса вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички