Да се вдигнеш от САЩ, да прекосиш Океана за любимия отбор и да отменят мача....


Да се вдигнеш от САЩ, да прекосиш Океана за любимия отбор и да отменят мача....
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

2864 0

Да се вдигнеш от САЩ, да прекосиш целия Атлантически океан, за да отидеш на мач на любимия си отбор и да разбереш минути преди началото му, че го отменят. Да, това е реална история, за която една семейна двойка се надява да е просто сън. Но не е...

Мъж и жена от Далас, щата Тексас, решават да поемат на дълго пътешествие по света, за да посетят мач на любимия си футболен отбор - английският Тотнъм. В неделя (28 ноември) "шпорите" трябваше да гостуват на Бърнли в мач от 13-ия кръг във Висшата лига, но мачът бе отменен.

Буквално минути преди началото на двубоя от ръководството на Бърнли съобщиха, че няма как да приемат мача на своя стадион "Търф Мур", защото има обилен снеговалеж, а в момента, в който почистят снега от терена, тревата отново се покрива в бяло.

"Както виждате, игрището става цялото в сняг всеки път, след като бъде почистено. Съдията разгледа ситуацията и от гледна точка на безопасността, така че беше важно да вземем решението бързо. Толкова силно и бързо вали", каза треньорът на Бърнли Шон Дайк.

За семейството, пътуващо чак от Америка, новината за отмяната на двубоя не е никак приятна. Особено когато са пракарали близо 31 часа в път - без сън, зареждайки се с обилно количество кафе по дългото пътешествие. Те са тръгнали от Далас, за да кацнат в Лондон, а от там са поели към Бърнли. А сега ще трябва да изминат същия път наобратно, без да са видели любимия си тим в действие...

"От Далас през Лондон до Бърнли. 31 часа - без сън, зареждайки се с кафе, крекери и още кафе. Замръзващи температури и прогнози за сняг по време на мача! Нещата, които правиш, когато обичаш отбора си", написаха те в Туитър за своето пътешествие часове преди да разберат, че мачът им се отменя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички