Голямата сделка на Лудогорец за звезда и роден национал от Първа лига изглежда неизбежна


Голямата сделка на Лудогорец за звезда и роден национал от Първа лига изглежда неизбежна
Снимка: LAP.BG

18373 0

Българският шампион Лудогорец вече привлече един български национал през този сезон - Спас Делев. "Орлите" обаче са свързвани с интерес и към други родни представители, въпреки че се очакват още трансфери и от чужбина. Разградчани имат намерение сериозно да се подсилят, тъй като далеч не впечатляват от началото на сезона.

Според информациите, Лудогорец има най-сериозен интерес към двама български футболисти от Първа лига. Става въпрос за националите, които са част от ЦСКА 1948 - полузащитникът Ивайло Чочев и вратарят Даниел Наумов. Чочев изглежда прероден след кошмарната контузия и демонстрира формата, която преди време му осигури престижния трансфер в Италия, докато Наумов безспорно е един от най-перспективните млади играчи на България.

Защо обаче преминаването на 23-годишния вратар в българския шампион изглежда толкова логично и вероятно? На първо място трябва да се отбележи, че отношенията на трансферния пазар между ЦСКА 1948 и Лудогорец са отлични и двата тима са обменяли футболисти не един и два пъти до момента (разбира се, това е довод и в полза на трансфер на Чочев).

Не трябва да пропускаме факта, че един от най-стабилните родни вратари в момента, също национал на България - Иван Караджов, замени Арда именно с ЦСКА 1948. Изглежда неособено вероятно футболист с неговия опит и с безспорните му качества да се е съгласил да премине в по-слаб поне на хартия отбор (според класирането през миналия сезон, според постиженията и т.н.) и на всичкото отгоре да се задоволи с ролята на твърда резерва, защото не се вижда как Наумов ще бъде сложен на пейката.

Лудогорец обожава да се изпълва с качество на този пост. "Орлите" винаги са разполагали с вратари на най-високо ниво и това важи и за българските национали. Както вече споменахме, Наумов е един от най-перспективните такива и освен това цената му тепърва ще расте все повече, така че сегашният момент изглежда най-подходящ.

Ако позицията на ЦСКА 1948 бе категорична, че няма да се разделя със звездата си, това променя малко или много ситуацията. Но в подкрепа на горепосочените доводи идва и твърдението на старши треньора на ЦСКА 1948 Николай Киров за трансфери на Чочев и Наумов - че "всичко е възможно".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички