За 2-те топ цели на Лудогорец в Първа лига - Чочев и Наумов, признаха, че "всичко е възможно"


За 2-те топ цели на Лудогорец в Първа лига - Чочев и Наумов, признаха, че "всичко е възможно"
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2656 0

Българският шампион Лудогорец бе сериозно обнадежден след пресконференцията на старши треньора на ЦСКА 1948 Николай Киров. Наставникът говори преди старта на подготовката на неговия отбор в южната ни съседка Турция, където ще изиграе и няколко приятелски срещи.

На пресконференцията Киров говори и за двете най-големи и желани звезди на отбора. Става въпрос за полузащитника Ивайло Чочев и за вратаря Даниел Наумов. Както е известно, Лудогорец се цели и в двамата, а Киров призна, че "всичко е възможно", говорейки за техните трансфери извън клуба.

"Ще привлечем състезатели, които мислим, че могат да вдигнат конкуренцията и нивото на състава и не са от български произход. Доста е дискусионно дали можеш да успееш само с българи да гониш Европа. Мисля, че наличието на чужденци във всеки един шампионат може да вдига качеството на съставите и нивото на първенството. Много е важно да се намерят такъв тип състезатели, които да вдигнат качеството, а не просто да има бройка. В България през последните години бройката бе твърде голяма, в сравнение с качеството.

Никой, който беше в отбор през есента не е напуснал. Новите в първия състав също не са много. Трима от привлечените са били в първия състав и преди година. Имаме едно ново име, в лицето на Иван Караджов. Той е много опитен. Никой няма да има проблем с адаптацията" - започна Киров.

След това той бе запитан за трансферите на Наумов и Чочев, на което отговори с лаконичното: "Всичко е възможно, както в едната посока, така и в другата". 

"Съумяхме да организираме добри контроли със силни състави от Полша, Украйна и Азербайджан. Важно е да изиграем стойностни мачове. Това е причината повечето български отбори да ходим в Алания или Анталия, защото там има доста стойностни отбори. Нито една подготовка не е лека" - завърши Киров.

Новият наставник на Лудогорец Анте Шимунджа също има много работа за вършене. Шимунджа обаче се пребори да вземе ценно свое оръжие в Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички