Разкриха каква заплата ще получава новият треньор на Лудогорец


Разкриха каква заплата ще получава новият треньор на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

12772 0

Половин милион евро за две години работа по договор ще получи новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа, твърди "България Днес". Словенецът получи тази сума само от заплати по договора, предвидени са и сериозни бонуси при спечелване титлата на България и влизане в групите на Шампионска лига.

Шимунджа има договор за две години, но е подсигурен и при предсрочно уволнение. Той ще получи остатъка от дължимото му от тази сума при уволнение като неустойка, пише изданието.

Най-скъпият досега треньор на 10-кратните шампиони на България е португалецът Бруно Рибейро, на когото беше обещан един милион евро. Той също подписа двегодишен контракт, но беше уволнен няколко месеца след назначението си. Рибейро настоя да получи остатъка от дължимото му и въпреки че Лудогорец потърси начини да намалят сумата, в крайна сметка му я изплатиха.

Според "България Днес" оттогава (2015 година) насам таванът на треньорските заплати е половин милион евро. Това означава, че месечното възнаграждение на Шимунджа е около 21 000 евро. А ето защо в Словения предупредиха треньора да не се надява да изпълни договора си докрай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички