Извънредно в SPORTLIVE: Ще има ли БФС нов президент днес? Ивайло Дражев с категоричен отговор...


Извънредно в SPORTLIVE: Ще има ли БФС нов президент днес? Ивайло Дражев с категоричен отговор...
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

5260 0

Дългогодишният футболен общественик Ивайло Дражев даде ексклузивно интервю пред SPORTLIVE относно днешния трилър с БФС.

Както е известно, Димитър Бербатов (кандидат за председателския пост на централата) пристигна в НДК, където по всичко личи, клубове подкрепящи Бербо се опитват да осъществят мащабни официални рокади в централата. От настоящото ръководство на Българския футболен съюз пък излязоха с информация, че Изборен конгрес днес няма как да се състои.

Ето какво коментира Дражев, който също има аспирации към ключовото управленско място в централата, пред SPORTLIVE.

 - Г-н Дражев, да не сте в НДК в момента?

 - А, не. Не съм в НДК.

- Възможно ли е днес да има нов президент на БФС, вие сте изключително запознат със законодателството свързано с централа?

- Не е възможно. И това го знаят много добре почти всички членове на Българския футболен съюз. Мнението ми е, че от едната страна стоят несъстоятелни и неграмотни хора, които в продължение на 20-ина години унищожиха сдружението на футболните клубове, което се казва БФС. И което осъществява дейност в абсолютно противоречие със закона за физическото възпитание и спорта и закона за юридическите лица с нестопанска цел, към настоящия момент по една купчина основания, които аз съм посочил през годините. Според мен, от другата страна са също така - некомпетентни хора, които обаче имат голямо желание да поемат управлението на българския футбол... Аз не виждам особена разлика между лицата, които в момента управляват БФС и групата от млади футболисти, които напират...

Дражев продължи коментара си по темата, изразявайки следната теза: "До онзи ден, част от тези, които сега са опозиционери, бяха ортаци на досегашната власт. Прегръщаха се по стадионите, а сега гледаме, че са противници. Още един път казвам, че аз не съм в залата на НДК, докато няма действително редовно свикан Конгрес. Разбира се, той най-вероятно пак ще бъде свикан от Софийски градски съд. Но самият СГС не може да свика нов Конгрес при условие, че гледа в момента висящи производства по предходния".

- Т.е. официално не може да има нов председател на централата днес...

- Има едно императивно правило в българския административен и граждански процес - когато един въпрос е поставен пред съд, никой друг орган в държавата не може да го предрешава, т.е. не може да се произнася по този казус. В момента висящи са споровете по отношение на избора на председател и ИК на БФС, както и за изключването и отпадането на членове, които са гласувани на Конгреса миналата есен, който беше свикан от Софийски градски съд. Тези дела са висящи...", посочи Ивайло Дражев.

Автор: Тервел Илиев

НА ЖИВО: ТРИЛЪРЪТ С БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички